Πυξίδα Τεύχος 32

 

 Επισκέψου τη σελίδα του
 παιδικού χριστιανικού περιοδικού ΠΥΞΙΔΑ 

 Μπορείς...
 - ...να διαβάσεις το περιοδικό on-line!
 - ...να γραφτείς συνδρομητής
 - ...να παραγγείλεις τεύχη
 - ...να στείλεις άρθρα, ζωγραφιές,
 - ...να μας γράψεις

Σ' αυτό το τεύχος θα διαβάσετε:

 "Όταν η ζωή κρέμεται από μια κλωστή..." (Εικονογραφημένη ιστορία). Ο Φίλιππος και ο Θωμάς είναι φίλοι και συμμαθητές. Ο πρώτος πιστεύει στο Θεό και ενθαρρύνει το Θωμά να κάνει το ίδιο. Εκείνος όμως λέει ότι έχει χρόνο να το σκεφτεί. Ώσπου μια μέρα...

"Χριστούγεννα... με το Χριστό" (Η Πεπίτα και οι άλλοι). Όλη η οικογένεια είναι συγκεντρωμένη μα λείπει η Πεπίτα. Πού εξαφανίστηκε;

"Φτιάξε εύκολα χριστουγεννιάτικη σοκολάτα και χάρτινα αγγελάκια" (χειροτεχνία).

"Το Ταξίδι των Ημερολογίων - Μέρος 1ο" (Γνώσεις). Είναι συστήματα μέτρησης του χρόνου που στηρίζονται στην περιοδικότητα των κινήσεων των ουρανίων σωμάτων. Ανακάλυψε τα είδη τους και ποιοι πολιτισμοί τα υιοθέτησαν.

"Η Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα: 500 χρόνια από τις 95 θέσεις του Λούθηρου. Ποιο το κεντρικό μήνυμα;". Η στάση που κράτησε ο Λούθηρος μπροστά στην απαίτηση από τον κλήρο να αρνηθεί τις θέσεις του πρέπει να διδάξει αυτόν που θέλει να ονομάζεται χριστιανός.

"Οι εξορκιστές της Εφέσου" (Ανακαλύπτοντας την Αγία Γραφή). Στην Έφεσο η ιεραποστολή του Παύλου είχε πλούσιο πνευματικό καρπό. Ωστόσο, κάποιοι προσπάθησαν να μιμηθούν την εξουσία που είχε επάνω στα δαιμόνια.  Μάθε γιατί δεν τους βγήκε σε καλό.

"Βοσκοί, άγγελοι και μια φάτνη" (Διαβάζω και χρωματίζω). Πώς οι βοσκοί έζησαν τα γεγονότα γύρω από τη γέννηση του Ιησού Χριστού.

"Γενοβέφα - Η ανάκριση". Γιατί ήρθε η Αστυνομία στο σχολείο; Γιατί ανακρίνουν τόσο βίαια την Ντέλια; Τι κακό έκανε;

"Υπόσχεση, προφητεία, εκπλήρωση" (Λίγες σκέψεις). Ο ερχομός του Μεσσία στον κόσμο δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Ο Θεός το υποσχέθηκε, το προφήτεψε και τον εκπλήρωσε με θαυμαστό τρόπο.

"Οι άγγελοι" (Βιβλική εγκυκλοπαίδεια). Μάθε τι είδους όντα είναι οι άγγελοι, γιατί δημιουργήθηκαν και ποια είναι η αποστολή τους.

"Μια καρδιά γεμάτη με Χριστό"  (Ποίηση).

"Βελονισμός και εναλλακτική ιατρική"  (Τα οχυρώματα πέφτουν). Ανακάλυψε πόσο αθώος και αποτελεσματικός είναι ο βελονισμός.

"Την ώρα που δεν το σκέφτεσαι".  Αυτή η ώρα μπορεί να έρθει τόσο ξαφνικά!...