Πυξίδα Τεύχος 31

 

 Επισκέψου τη σελίδα του
 παιδικού χριστιανικού περιοδικού ΠΥΞΙΔΑ 

 Μπορείς...
 - ...να διαβάσεις το περιοδικό on-line!
 - ...να γραφτείς συνδρομητής
 - ...να παραγγείλεις τεύχη
 - ...να στείλεις άρθρα, ζωγραφιές,
 - ...να μας γράψεις

 Σ' αυτό το τεύχος θα διαβάσετε:

"Το ποδήλατο – Μια περιπέτεια του Καλί" (Εικονοφραφημένη ιστορία). Ο Καλί ζει στην Αφρική με τους γονείς του. Μια μέρα ο πατέρας του αγοράζει ένα ποδήλατο για τη δουλειά του. Ο Καλί θέλει κι αυτός ένα ποδήλατο. Βρίσκει μια δουλειά για να κερδίσει χρήματα αλλά πρέπει να δουλέψει την Κυριακή. Τι θα κάνει;

"Μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο - Ένα περιστατικό από την αληθινή ιστορία του Σέμπτι". Παρασυρμένος από την παρέα του, ο Σέμπτι βρίσκεται μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο που έκλεψαν οι φίλοι του για να διασκεδάσουν. Η διασκέδαση δε θα τελειώσει καλά…

"Πώς ‘κατασκευάζουμε’ τις πρωτεΐνες του σώματός μας". Ήξερες ότι οι πρωτεΐνες μοιάζουν με μακριές χάνδρες, ότι οι οδηγίες κατασκευής τους είναι αποθηκευμένες στον πυρήνα των κυττάρων μας και ότι θα χρειαζόταν ένα βιβλίο 550.000 σελίδων για να καταγραφούν αυτές οι οδηγίες; Ακόμα ένα θαύμα του Δημιουργού!

"Η Μεταρρύθμιση του 16ου αιώνα: Μαρτίνος Λούθηρος, ο Μεγάλος Μεταρρυθμιστής - Μέρος 2ο". Μια σύντομη βιογραφία του Μαρτίνου Λούθηρου.

"Η σκευωρία του Αμάν" (Ανακαλύπτοντας την Αγία Γραφή). Ανακάλυψε με ποιο τρόπο ο Θεός ανέτρεψε την τελευταία στιγμή τα καταχθόνια σχέδια του Αμάν για την εξόντωση ολόκληρου του λαού Ισραήλ.

"Γενοβέφα – Πολυτάραχες βραδιές". Ο επίσκοπος της Καρχηδόνας τίμησε τον Κύριό του τον Ιησού Χριστό μέχρι την τελευταία στιγμή...

"Γενοβέφα - Η επίσκεψη της Εντίντια". Οι γονείς της Εντίτια, η φίλη της Γενοβέφα, είναι χριστιανοί. Διακινούν Αγίες Γραφές που κρύβουν στο σπίτι τους. Ένα βράδυ όμως η Ασφάλεια κάνει έφοδο και κατάσχεσε μια μεγάλη ποσότητα. Πως θα σώσουν τις υπόλοιπες Γραφές;

"Μωυσής, ο υπηρέτης του Θεού" (Λίγες σκέψεις). Μια σύντομη αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα της ζωής του Μωυσή μας κάνουν να αναλογιστούμε ξανά τι θαύματα μπορεί να κάνει ο Θεός μέσα από τον άνθρωπο που έχει διαπαιδαγωγήσει και μεταμορφώσει.

"Η πόλη της Ουρ" (Βιβλική εγκυκλοπαίδεια). Ανακάλυψε την αρχαία πόλη της Ουρ, τη γενέτειρα του Αβραάμ, και δες για ακόμα μια φορά, πόσο η Αγία Γραφή είναι ακριβής σε όλες τις ιστορικές της αναφορές.

"Το τέλος του κόσμου" (Από την Επικαιρότητα). Ποιες είναι οι δέκα μεγαλύτερες απειλές της ανθρωπότητας που μπορούν να σημαίνουν το τέλος τους; Η απάντηση που έδωσαν πενήντα κορυφαίοι νομπελίστες επιστήμονες σ’ αυτή την ερώτηση δεν απέχει καθόλου απ’ όσα λέει η Γραφή.

"Το μάθημα ποδηλάτου".  Όταν κάνεις ποδήλατο, αν δεν προχωράς, πέφτεις…