Ο ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ

 

paul

Ο Παύλος Ουίλσον Μπραντ (Paul Wilson Brand), κοί­ταξε νοσταλγικά πίσω στα συννεφιασμένα βουνά. Ε­κεί βρισκόταν το σπίτι του. Οι γονείς του ήσαν ιεραπό­στολοι στην Ινδία, πριν α­κόμα να γεννηθεί εκείνος.

Όταν έγινε εννιά χρό­νων, θυμάται, έφτασε η ώ­ρα του αποχωρισμού. Ο Παύλος έσφιξε τα χείλη του κι ίσα που συγκρατήθηκε για να μην κλάψει.

— Να είσαι καλός μαθη­τής, γιε μου και καλό παι­δί, τούπε καλοσυνάτα η μη­τέρα του.

— Θα ερχόμαστε να σε βλέπουμε όσο πιο τακτικά γίνεται. Αυτό φυσικά δεν ε­ξαρτάται από μας, αλλά από τις ανάγκες του έργου.

Περισσότερα...

H κοντή γυναίκα

και τα 1ΟΟ παιδιά της

wooman

Η παρακάτω ιστορία έχει σχέση μ’­ένα αληθινό περιστατικό που συνέ­βηκε στην Κίνα μερικές δεκαετίες πριν. Είναι η ιστορία μιας πιστής γυ­ναίκας ιεραποστόλου, η οποία μπρο­στά στον κίνδυνο και στο αδιέξοδο που αντιμετώπιζε αυτή και τα εκατό ορφανά παιδιά για τα οποία ήταν υ­πεύθυνη, έδειξε τέλεια εμπιστοσύνη στη φροντίδα και την πρόνοια του Θεού.

Η Γκλάντυς Εηλγουόρντ ήταν γνω­στή ανάμεσα στους κινέζους φίλους της στη Γιανγκ - Τσενγκ, με το όνο­μα «η κοντή γυναίκα». Ήταν μια μι­κροκαμωμένη κυρία με καστανά μαλ­λιά, που το γλυκό, ήρεμο πρόσωπο της, φανέρωνε τη μεγάλη της πίστη στο Θεό και την όμορφη, ζωντανή επικοινωνία που είχε μαζί Του.

Περισσότερα...

ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΗ …..ΒΙΒΛΟ

rabit

«Θα είναι μεγάλη έκπληξη στο γιο του Ιεροκήρυκα, όταν έλθει να δει τα κουνέλια του, να βρει ότι λείπει ένα απ' αυτά και μάλιστα το ωραιότερο. Θα μάθει έτσι, άλλη φορά να μην κά­νει τον πρώτο στην τάξη, ούτε τον μικρό άγιο».

Αυτά σκεφτόταν ο Γιάννης, καθώς έβαζε το χέρι του στο μισάνοιχτο κλουβί. Όταν έκρυψε το ζώο κάτω από το παλτό του, αισθάνθηκε πιο ξελαφρωμένος απ' το άχτι του. Ρί­χνοντας ένα φοβισμένο βλέμμα γύρω του, το σκάσε αθόρυβα απ' το μικρό μονοπάτι που έβγαζε πίσω από το σπί­τι. Το σκοτάδι είχε πέσει για τα καλά κι έτσι το αγόρι ήταν σίγουρο πως κανένας δεν τον είχε δει.

Περισσότερα...